Domov » Najnovejše objave » Osnovna razdelitev drsnih vrat

Osnovna razdelitev drsnih vrat

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Sicer bi moral prispevek, ki je v nadaljevanju, objaviti med prvimi že takrat, ko smo to stran, ki jo imamo namenjeno posebej predstavitvi našega programa (notranjih) drsnih vrat, a, ker se mi je zdelo, da so nekatere druge vsebine bolj pomembne, spodnja objava sledi šele tokrat.

O osnovni delitvi drsnih vrat

Najprej drsna vrata ločimo glede na to kje jih bomo uporabljali:

Zunanja drsna vrata

Zunanja drsna vrata hiše uporabimo najpogosteje na prehodih na terase in balkone, v poslovnih stavbah pa tudi kot vhodna vrata.

drsna vrata
Zunanja drsna vrata.

Ker se zaenkrat v našem programu osredotočamo zgolj na opremo notranjosti stanovanjskih in poslovnih stavb, je naslednja logična skupina drsnih vrat:

Notranja drsna vrata

Kot lahko razberete iz večine naših objav, tukaj na tej strani, si lahko drsna vrata v notranjosti omislite pravzaprav na prehodu v vseh prostorih.

Najpogosteje jih montiramo na hodnikih in stopniščih (kjer imajo funkcijo zadrževanja temperature in preprečevanja prehoda mrzlega zraka iz ene etaže v drugo), predsobah, prehodih iz kuhinj v jedilnice in dnevne sobe, shrambah, spalnicah in na vseh vrstah omar (tako klasičnih kot vgradnih).

drsna vrata
Primer notranjih drsnih vrat kot pregradna stena.

Naslednja delitev drsnih vrat je delitev glede na vrsto materiala, ki ga bomo izbrali za vrata:

Drsna vrata z lesnimi polnili

V našem programu drsnih vrat se nahaja čez 40 barvnih možnosti za izbiro lesnega polnila vrat. Od tega jih je skoraj polovica v pastelnih barvah (to so klasične barve, enovite in primerne za kombiniranje z večino pohištva). Druga polovica vzorcev je v barvah z možnostjo vidne strukture lesa (to so takšne barve, ki imajo vidne letnice in omogočajo, da polnilo naših vrat izgleda kot, da je iz naravnega lesa). Tretja možnost polnila v lesu je z uporabo barv v visokem sijaju (bela, bež, črna, rdeča,…). Te pa ponavadi uporabljamo na drsnih vratih v kuhinji, kopalnicah in tudi predsobah.

drsna vrata
Primer zapiranja prostora z drsnimi vrati z belim polnilom.

Drsna vrata s steklenim polnilom

Druga možnost so drsna vrata, ki imajo namesto lesnega polnila, steklo. Tudi tukaj imamo v programu cca. 40 barvnih možnosti, pri čemer lahko (kot je napisano tudi že v katerem izmed ostalih prispevkov na tej strani) med stekli izbiramo tudi med različnimi tehnikami obdelave stekel (kaljeno, protilomno, peskano, gravirano, zatemnjeno, rjavo,…). V to skupino spadajo tudi ogledala. Tako stekla kot ogledala je možno med seboj poljubno kombinirati.

drsna vrata
Primer drsnih vrat s steklenim polnilom.

Drsna vrata s kombiniranim polnilom

Tretja skupina drsnih vrat so drsna vrata s kombiniranimi polnili. En del je lahko iz lesnega polnila, vmes je delilna prečna letvica in ostali del se nadaljuje s polnilom iz stekla. Kombinacij pri tovrstnih vratih je pravzaprav nešteto (ker je pač odvisno od naše domišljije in okusa).

Nekaj konkretnejših odgovorov na najpogostejša vprašanja v zvezi z nakupom drsnih vrat, sem objavil v prispevku prejšnji teden. V nadaljevanju samo še pojasnitev postopka, če se odločite za sodelovanje z nami.

drsna vrata
Primer kombiniranih drsnih vrat.

Postopek sodelovanja z nami

Ker je postopek enak, kot na vseh ostalih naših specializiranih straneh, kjer predstavljamo ostale prodajne programe (za primer pokažem otroške sobe po naročilu), je v bistvu iz naše strani delovanje že precej utečeno.

Po vašem kontaktu (lahko čez mail, lahko čez telefon), vas pokličemo in podrobneje vprašamo po dimenzijah in željah za vaša vrata. Na osnovna vprašanja odgovorimo že preko telefona, sicer pa imamo po celotni Sloveniji zagotovljene “terenske svetovalce”, ki vam lahko (odvisno od kod prihajate) naredijo informativno ponudbo čez telefon in, če vam je ta blizu, v drugem koraku obiščejo na domu, opravijo izmero prostora in pokažejo vse vrste vzorcev.

Ko in, če potrdite naročilo, gredo vaša drsna vrata v izdelavo. V informativnem izračunu bo vključena tudi cena dostave in montaže. Slednja pa se v 90% primerov izvrši v roku treh koledarskih tednov od vaše potrditve naročila.

Edino v mesecih največje gneče (to je ponavadi december) se zna dostava in montaža zgoditi kak dan kasneje.

Svetovalci tudi objasnijo vse v zvezi z možnostmi plačila, garancijskimi pogoji in tudi reklamacijami.

Toliko tokrat.

Uživajte.

p.s.: kot sem omenil že višje v prispevku, imamo specializiranih strani za posamezne prodajne programe več. Na zadnje smo odprli stran namenjeno otroškim sobam po naročilu. Če ste v fazi opremljanja otroških sob in vam “masovna” ponudba trgovskih pohištvenih verig ne sede najbolj, vabljeni na novo stran. Zapisov je (v tem trenutku) sicer še malo, a s časom se bo tudi tam nabral kak koristen nasvet ali ideja več.