Domov » Najnovejše objave » Drsna vrata lahko tudi graviramo. Primeri.

Drsna vrata lahko tudi graviramo. Primeri.

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Gravure notranjih vrat so brez dvoma dekorni dodatek, ki si ga ljudje povečini želijo na steklenih drsnih vratih (čeprav je mogoče gravirati tudi lesna polnila drsnih vrat).

Da si bomo lažje predstavljali kako izgledajo gravure notranjih vrat, predstavljam v današnji objavi, nekaj primerov in izgledov iz prakse in iz terena. Kot vedno, s kratkimi opisi.

Primer gravure notranjih vrat na omari

Kot boste opazili, je večina objav tako ali tako vezana na naš produkt vgradnih omar (podstran o vgradnih omarah tukaj), a, četudi so slike z drsnimi vrati na omarah, to ne pomeni, da enakih gravur, ne moremo narediti na samo drsnih vratih (brez omare).

gravure notranjih vrat
Primer graviranega svetlega stekla v kombinaciji z rjavim polnilom.

Na sliki smo svetlejši, dekoriran pas drsnih vrat vgradne omare (obdelan z dvema prečnima letvicama) gravirali v izbranem vzorcu. Podroben ogled vzorca spodaj:

gravure notranjih vrat
Gravure na steklu od blizu.

Ko se odločamo za izgled gravur na notranjih vratih (iz stekla), so vzorci gravur pripravljeni vnaprej. Na sliki spodaj izvedba gravure v obliki krogov. V tem primeru je gravura narejena na ogledalo.

gravure notranjih vrat
Primer gravure – krogi.

Na sliki spodaj primer graviranih sredinskih drsnih vrat iz ogledala. Levo in desno so drsna vrata v belem polnilu – iveral.

gravura na ogledalu
Gravura na drsnih vratih iz ogledala.

Na naslednji sliki je ponovno primer graviranega srednjega pasu vgradne omare, s tem, da je polnilo drsnih vrat vgradne omare v tem primeru v celoti, v steklu (belo steklo).

gravura sredinski pas
Gravura v sredinskem pasu v celoti steklenih drsnih vrat.

Še en primer gravure v osrednjem delu drsnih vrat. Levo in desno je polnilo les, rjav, naraven izgled in v barvni uskaljenosti s tlemi prostora.

gravure notranjih vrat
Gravirana sredina vrat.

Za konec še primer graviranih steklenih drsnih vrat brez omare. Vrata so montirana od tal do stropa ter od enega do drugega zidu.

gravirana drsna vrata
Primer graviranih drsnih vrat.

Toliko v predstavitvi primerov tokrat.

Hvala za vaš čas.
Vabljeni, kot vedno, k ogledu, kmalu, novih objav.