Domov » Najnovejše objave » Osnovno o izdelavi, dostavi in montaži drsnih vrat

Osnovno o izdelavi, dostavi in montaži drsnih vrat

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Izdelava drsnih vrat po meri

Za naš prvi prispevek na povsem prenovljeni spletni strani za drsna vrata, smo se odločili, da predstavimo nekaj primerov možnosti, ki jih ponujamo v okviru našega prodajnega programa.

V našem podjetju se s proizvodnjo in izdelavo vseh vrst drsnih vrat ukvarjamo že polnih 15 let in v tem času se je v povezavi z drsnimi vrati izkristaliziralo več potreb strank in želja, ki jih v okviru našega podjetja tudi ponujamo.

Tako lahko pri nas stranke naročijo samo polnila za drsna vrata (les, steklo, pleksi), profile za drsna vrata (ki se ločijo po materialih (aluminij, pločevina,…) ter barvah in mehanizmih. Lahko se odločijo za samo nakup ali pa, da celotno izvedbo, vključno z dostavo in montažo opravimo mi.

izdelava drsnih vrat po meri
Primer izdelave steklenih drsnih vrat na prehodu

Za kje vse so primerna drsna vrata?

Danes izdelava drsnih vrat po meri zanima predvsem tiste, ki iščejo rešitve na stopniščih, kjer želijo stranke zapreti določen del hodnika zaradi izgube toplote pri ogrevanju prostorov, na prehodih, kjer je prepih in je otežena montaža klasičnih vratnih kril s podboji, kot predelne stene na prehodih iz kuhinje v jedilnico ali dnevno sobo, v mansardnih prostorih, kjer montaža klasičnih krilnih vrat jemlje odvečen prostor ali onemogoča normalno gibanje, na ozkih hodnikih in stopniščih in podobno.

izdelava drsnih vrat po meri
Primer izdelave drsnih vrat za zakritje spalnega prostora

Še posebej se v zadnjem času precej povpraševanj po drsnih vratih pojavi tudi kot vrata za vstop v garderobne sobe in omare. Še posebej, ker jih je mogoče dobiti res v raznovrstnih možnostih, drsna vrata vse več gospodinjstev uporablja kot dekor pohištva ali kot stilski dodatek svojim prostorom.

V poslovne namene se povečini odločajo podjetja za vgradnjo drsnih vrat s steklenimi polnili.

Po čem se ločijo drsna vrata?

Drsna vrata se med seboj razlikujejo po treh stvareh: po vrsti polnila za drsna vrata, po vrsti profilov in okovij za drsna vrata ter po vrsti mehanizmov za drsna vrata.

izdelava drsnih vrat po meri
Primerih drsnih vrat na omari

Polnila za drsna vrata so tisti del, ki je najbolj viden. Nekateri jih imenujejo tudi fronte. Polnila drsnih vrat so lahko iz lesa (v tem primeru se predlaga iveral, ker je lahek in z njim dosežemo, da je rokovanje z drsnimi vrati, enostavno). Lahko so polnila iz različnih vrst stekel. Ta se lahko ločijo po barvah, po gravurah ali peskanju na njih, po tem ali gre za protilomna ali ne, stekla, ali gre za zatemnjena ali ne, stekla in drugo.

V segment steklenih vrat sodi tudi možnost namestitve različnih vrst ogledal (tudi ta so lahko zatemnjena, protilomna, barvna,…)

Mehanizmi za drsna vrata se razlikujejo po tem, da so nekateri očem skriti, drugi vidni samo iz zadnje (hrbtne strani), tretji vidni iz obeh strani,… Nekateri omogočajo lažje drsenje drsnih vrat, drugi omogočajo mehko zapiranje (na drsna vrata se montirajo posebni blažilci, ki omogočajo, da se vrata pri zapiranju tik pred stikom z nosilno površino upočasnijo in tako ne pride do glasnih trkov).

Nekatera drsna vrata imajo mehanizme samo na vrhnji strani vrat, druga imajo na tleh vodila, po katerih drsijo.

Med vsemi naštetimi možnostmi je seveda mogoče kombinirati, tako, da je dejansko število možnosti uporabe materialov, barv kot mehanizmov, v bistvu neomejeno.

Še: nekatera drsna vrata je mogoče vgraditi samo na pravokotne površine, druge je mogoče v celoti vgraditi tudi pod neravne površine (recimo poševne strope v mansardah).

Kaj vpliva na ceno drsnih vrat?

Kot zapisano že zgoraj, na ceno drsnih vrat najprej vpliva to za kakšne materiale smo se odločili, nato dimenzije vrat, nato pa še to ali bomo vrata sami prevzeli in tudi montirali ali bomo to prepustili podjetju. Obenem na končno ceno drsnih vrat vpliva tudi izbira načina plačila (plačilo na obroke, plačilo po avansu) ter tudi to ali gre samo za nakup drsnih vrat ali gre morebiti za kombinacijo z omaro ali drugim pohištvom vred.

Če vas zanima izdelava drsnih vrat po meri, bomo veseli vašega povpraševanja. V nasprotnem vas pa vabimo, da obiščete tudi našo partnersko spletno stran www.mizarstvo.si, na kateri v družbi ostalih mizarjev in vseh, ki se ukvarjajo z izdelavo pohištva in notranjim opremljanjem, redno predstavljamo tudi naš program.