Domov » Najnovejše objave » Izdelava drsnih vrat z vitražem – 3 ideje za prestižno in ekskluzivno rešitev z drsnimi vrati iz vitraža

Izdelava drsnih vrat z vitražem – 3 ideje za prestižno in ekskluzivno rešitev z drsnimi vrati iz vitraža

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Čeprav lahko temeljit prispevek o tem kako se izdela vitraž, najdete že v prispevku na povezavi, smo za tokratni naš prispevek na tej spletni strani, pripravili nekaj prekrasnih nasvetov in idej za tiste, ki jih zanima izdelava drsnih vrat z vitražem.

Medtem, ko imajo že sama drsna vrata, osnovno funkcijo, da ločijo dva prostora oz., da služijo kot prehod med dvema prostoroma, se pri notranjem opremljanju pogosto zgodi, da si zraven osnovne funkcije samih vrat, zaželimo tudi estetsko njihovo dodano vrednost.

In medtem, ko so modernejša drsna vrata (kot lahko vidite na slikah, na povezavi), v večini primerov narejena iz prozornih, barvnih ali motnih stekel (in ogledal) v večjih površinah, si za mističen, nekoliko bolj prestižen in pa tudi ekskluziven izgled svojega prehoda, lahko za polnilo takšnih vrat, zamislimo tudi raznovrstne unikatne vitraže.

Ponavadi so steklena, drsna, notranja vrata, obdelana v enobarvnih steklih.
Ali so, če je želja po več barvah, le te med seboj ločene s prečnimi okrasnimi letvicami.

V poslovnih objektih in predvsem v objektih namenjenih gostinstvu in turizmu, pa boste pogosto naleteli na drsna vrata, ki za stekleno polnilo, namesto enobarvnih ali ogledalnih rešitev, uporabljajo vitraž.

Izdelava drsnih vrat z vitražem je npr. predstavljena na spodnji sliki:

.

Izdelava drsnih vrat z vitražem
Vir slike: Ali Express

.

V tem primeru (slika zgoraj) so vrata izdelana iz treh drsnih prekatov.
Obod vrat in podboj vrat so izdelani iz masivnega lesa, notranjost vrat pa je izdelana iz vrhunskega in unikatno izdelanega vitraža.

Cena za tak produkt na Ali Express se giblje v vrednosti okrog 4000 ameriških dolarjev, a, da bi takšna drsna vrata lahko umestili v svoj prostor, bo v vsaj večini primerov, zanje potrebna individualna izdelava glede na dimenzije prostora, ki ga imamo na voljo.

In seveda, glede na želje, ki jih imamo v zvezi s samo izdelavo vitraža.

Naslednjo idejo za drsna vrata z vitražem, lahko vidite na spodnji sliki:

.

vitraž drsna vrata
4 delna steklena, vitražna drsna vrata. Vir: Houzz

.

V primeru na zgornji sliki je prikazana izdelava drsnih vrat z vitražem v štirih prekatih.
Dva, stranska, steklena prekata sta fiksna in objeta v masiven lesen obod, sredinski dve vratni krili sta drsni in premični.
Motiv na vitražu je nekoliko bolj tropski in morski, sicer pa je takšna rešitev primerna za pregraditev večjih jedilnic, recepcijskih prostorov in prostorov v pritličjih hotelov ter podobno.

Avtor vitražnega motiva je Renielle Frevele.

.

Izdelava drsnih vrat z vitražem (s kasetno izvedbo)

.

Tretjo idejo za tiste, ki jih zanima izdelava drsnih vrat z vitražem, smo našli na HomeEdit.

.

izdelava vitraža na drsnih vratih
Izdelava vitraža na drsnih vratih, ki se skrijejo v zidno steno.

.

Za razliko od prvih dveh primerov, so drsna vrata z vitražem na zgornji sliki, vpeta v zidno steno na način, da se vrata skrijejo v steno. Zato je v tem primeru, najprej v steno vložena sama kaseta (z vodili po vrhu in tirnicami po tleh), vidna tirnica pa se nadaljuje tudi pa sredinskem prehodu.

Vitražna notranjost je unikatni izdelek.

.

***********

.

Kljub temu, da so zgoraj predstavljene zgolj tri ideje za izdelavo drsnih vrat z vitražem, vas povabimo, da nam, v kolikor vas zanima izdelava drsnih vrat z vitražem, pokličete in sporočite svoje želje.

Z veseljem bomo predstavili predlog in možnosti izvedbe tudi iz naše strani.