Domov » Najnovejše objave » Primeri masivnih lesenih drsnih pregradnih vrat

Primeri masivnih lesenih drsnih pregradnih vrat

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Masivna lesena drsna pregradna vrata imajo enako funkcijo kot ostale vrste drsnih vrat. Osnovni namen takšnih vrat je možnost, da lahko določen del prostora zapremo po potrebi.

masivna lesena steklena vrata
Drsna vrata z belim, peskanim steklom v zgornji polovici vrat na prehodu na hodnik

Masivna lesena drsna pregradna vrata ponavadi montiramo na visoko frekventne prehode v gostinskih obratih na vhodih v jedilnice, v domačih prostorih pa na prehodih na terase ali na stopniščih in hodnikih.

bela lesena drsna vrata
Primer izdelave belih drsnih vrat med hodnikom in dnevno sobo

Takšna vrata, za razliko od “lažjih” drsnih vrat za omare, garderobne sobe in podobno (prispevek o tem tukaj) je možno vgrajevati na tri načine:

  • kot harmonika vrata
  • kot drsna vrata v kaseto
  • kot drsna vrata s spodnjimi vodili ali brez
lesena drsna vrata in profili
Primer izdelave drsnih vrat z aluminijastimi profili.

Vsak primer drsnih vrat je izdelan individualno. Odvisno od želja in potreb kupcev, pa se tudi pri teh vratih lahko kombinirajo različne reči:

  • vrsta in barva materiala. Les je lahko poljuben (smreka, hrast, macesen, jelka, kostanj). Prav tako se vsak les lahko poljubno obdela.
  • vsa vrata so lahko v kombinaciji z drugimi materiali. Najpogosteje se takšna vrata kombinirajo s stekli (motna stekla, peskana stekla, gravure, barvna stekla), ogledali (na voljo so različni odtenki ogledal: zatemnjena ogledala, rjava ogledala, navadna,…) ter aluminijem, inoxom ali nerjavečim jeklom (na ročajih in profilih).
  • odvisno od primera do primera se drsna vrata lahko izdelajo z zakritimi drsnimi mehanizmi (z masko, ki prekriva vodila), z dodatnimi lesenimi podboji in obrobami ter z različnimi vrstami ročajev.
masivna lesena drsna pregradna vrata
Izdelana masivna drsna vrata v kombinaciji z navadnim steklom na prehodu iz kuhinje v jedilnico.
lesena drsna vrata
Drsna lesena vrata s kombinacijo motnega stekla. Vodila samo zgoraj.

Vse, ki jih zanima izdelava vrat iz lesa (tudi s klasičnim odpiranjem) vabimo, da si naše prispevke in dela ogledajo tudi na naši partnerski povezavi tukaj.

O izdelavi vhodnih vrat objavljamo prispevke in svoja dela tudi tukaj.