Domov » Najnovejše objave » Moderna notranja drsna vrata (3 ideje za njihovo izvedbo)

Moderna notranja drsna vrata (3 ideje za njihovo izvedbo)

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Medtem, ko smo notranja drsna vrata, na tem blogu, opisali že iz res vse mogočih različnih zornih kotov, je tokratni naš zapis namenjen predstavitvi 3 idej in možnosti, ki jih lahko za drsna vrata, uporabite tisti, ki potrebujete moderna notranja drsna vrata, ki nekoliko odstopajo od ostalih.

V zadnjem času, se pogosto, predvsem za notranja drsna vrata in pregradne stene v poslovnih prostorih, pojavlja zanimanje za drsna vrata, ki jih je mogoče odpirati in zapirati s pomočjo elektrike.

Medtem, ko je za zunanja drsna vrata, avtomatika in senzorsko delovanje, že stalna praksa (npr. avtomatska in pametna zunanja drsna vrata Record), se uporaba senzorjev pri notranjih vratih, še ni “prijela” na povsem enak način.

Priporočilo: Če iščete rešitev za drsna vrata in omare, za svoje poslovne prostore, priporočamo tudi ogled prispevka Pisarniško pohištvo in omare.

.

Moderna notranja drsna vrata s senzorjem

.

Senzorska, moderna notranja drsna vrata delujejo tako, da se s prstom približamo stikalu drsnih vrat in nato se ta, sama, s pomočjo elektrike in koračnega motorja, odpirajo do želene razdalje.

Preko senzorja in delovanja koračnega motorja se ob njihovi neuporabi, tudi avtomatsko zaprejo.

Delovanje koračnega motorja, je sicer v angleškem jeziku, zelo lepo in razumljivo, napisano na spletni strani stepper motor controllers, kot pa boste videli, je za njihovo tekoče delovanje potrebno upoštevati, da ne moremo uporabiti klasičnih motorjev, ker bi pri njih potrebovali še več senzorjev s katerimi bi določili kje naj se sama drsna vrata tudi ustavijo.

S pomočjo kontrolerja/krmilnika za koračni motor pa lahko to naredimo v isti potezi, s čimer se tudi ekonomska računica za takšna, samo odpirajoča drsna vrata, izzide.

.

moderna notranja drsna vrata
Moderna notranja drsna vrata kot pregradna stena za ločitev spalnega dela in dnevne sobe.

.

Senzorska svetila

.

Druga “elektronska” naprava, po kateri v povezavi z drsnimi vrati, povprašuje vse več ljudi, so senzorska svetila, ki se ponavadi namestijo v garderobne omare po meri. Ta omogočajo, da postane notranjost garderobne omare osvetljena samo takrat, ko se drsna vrata odprejo, pri čemer nam ni potrebno z rokami posegati za stikali. Za tiste, ki iščete garderobne omare, se kompleten vodič za izbiro ustrezne garderobne omare, nahaja na povezavi.

Senzor tudi poskrbi, da se notranjost garderobne omare z drsnimi vrati sama zatemni, ko se drsna vrata zaprejo.

Še posebej se za to rešitev zanimajo dvojni uporabniki:

  • družine, ki si namesto ene garderobne omare, dajo izdelati garderobno sobo
  • ter tisti, ki jim prostor ne omogoča, da imajo ob zidnih stenah omare, posebej nameščena električna stikala

.

moderna garderobna soba z notranjo senzorsko osvetlitvijo
Notranja osvetlitev moderne garderobne sobe z notranjo osvetlitvijo s senzorskimi svetili.

 

Pametni predali za drsnimi vrati

.

Tretji električni “dodatek” drsnim vratom, še posebej, če za njimi stoji vgradna omara, je uporaba pametnih električnih predalov, ki se odpirajo na dotik, tako imenovani soft smart slide drawers. 

Na spodnjem videu lahko vidite njihovo delovanje:

.

.

Ti predali, kot vidite, delujejo na dotik.

Poganja jih električni motor preko krmilnika za vodenje koračnega motorja, s tem mehanizmom pa nam omogočajo, da za odpiranje in zapiranje teh predalov ne potrebujemo mehanske sile.

Vodila za tovrstne predale so različno dimenzionirana in jih je mogoče dobiti za dolžine od 250 pa do 500 milimetrov (s 50 milimetrskim razponom).

Te predale imenujemo tudi tip on predale, omogočajo mehko in neslišno delovanje, dodatna njihova prednost pa je, da bomo pri njihovi montaži prihranili tudi s tem, ker ne zahtevajo nobenih ročajev.

.

*******

.

Če ste tudi sami interesent za moderna notranja drsna vrata, se za njihovo izvedbo, priporočamo tudi mi. Lahko kar čez kontaktne možnosti.