Domov » Najnovejše objave » Primer opremljanja otroške garderobne omare z drsnimi vrati

Primer opremljanja otroške garderobne omare z drsnimi vrati

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Spodaj je prikazan primer opremljanja otroške sobe, ki se nahaja v mansardnem prostoru (se pa iz osnovne otroške sobice, počasi spreminja v mladinsko sobo). Otroške garderobne omare so v tem primeru nadomestile prave, “odrasle” garderobne omare z drsnimi vrati. Le te pa so umeščene v mansardnem delu pod poševni del stropa, s čimer je srednje velika otroška soba, dobila optimalno izkoriščem prostor, obenem pa stojni del sobe, ostaja prehoden. In nemoteč za vedno večjega otroka.

otroške garderobne omare drsna vrata

Manjša otroška oblačila, kot so prva otroška oblačila, ki jih otroci potrebujejo v prvih šolskih dneh in tudi v obdobju prvih treh razredov osnovne šole, je z rastjo otroka, seveda potrebno dati vstran, prostor, kjer so ta oblačila bila pospravljena, pa je treba ob prenovi otroške sobe, v mladinsko, zansovati tako, da garderobne omare postanejo primerne za večja oblačila in garderobo.

Če je otroška soba majhna, bo najbolj praktična in elegantna rešitev tudi iz vidika prihranka prostora, garderobno omaro opremiti z drsnimi vrati (ker ta, v primerjavi s klasičnimi, krilnimi omarnimi vrati, pač prihranijo več prostora). Dodaten prostor pa bomo na sredini oz. v drugih delih stojne površine otroških sob, pridobili tako, da bomo garderobne omare “potisnili” v kot oz. v nižje predele mansardnih sob (kot je to vidno na zgprnj sliki).

Notranjost garderobnih omar z drsnimi vrati za večja otroška oblačila, lahko poljubno in po potrebi, po posameznih prekatih omare, prilagodimo in zapolnimo z odlagalnimi policami, če pa želimo otroku prihraniti nenehno sklanjanje, da pride do svojih oblačil, pa lahko le te, opremimo z mehanizmom za izvlek polic.

Najmanj en omarni prekat opremimo z obešalnimi palicami. Ta predel omare bo namenjen za shranjevanje otroških hlač, srajc in jaken, sicer pa za spodnje perilo ne bo narobe, če omari en del notranjosti namenimo tudi prostor z majhnimi, notranjimi predali in regali.

Samo okovje (vodila za drsna vrata), je tako kot pri ostalih naših rešitvah, izdelano iz aluminija, modele pa je, tako kot drugod, mogoče izbirati med bolj oglatimi rešitvami in med bolj zaobljenimi. Še nekatere primere drsnih vrat za vgradne omare, si lahko ogledate na tej povezavi.

Regal za računalnik, iptv box in igralno konzolo

Seveda večina začetnih otroških sob, ko se le te spreminjajo v mladinske sobe, potrebuje dodatne regale za naprave in računalniško opremo, ki jo starši različno hitro, dovolimo otroku/mladostniku v njegovo sobo.

Če se je igralna konzola, tv box, televizija ali računalnik, še do nedavnega, nahajal v skupnih prostorih (ponavadi v dnevnih sobah in jedilnicah), se nemalokrat starši odločimo, da se sodobne računalniške naprave, s časom, prestavijo v mladinsko sobo. Najlažje in najbolj praktično je zanje najti dodatne regale ob prenovi otroške v mladinsko sobo.

Pri umeščanju ustreznih regalov za vse novodobne, tehnološke novosti in opremo, je potrebno biti pozoren na to, da ta, kljub vse večji brezžični povezavi med najrazličnejšimi napravami, vseeno omogoča žično povezljivost, saj se ne zgodi ravno poredko, da je brezžični signal v mladinskih sobah, slabši (še posebej, če se otroške sobe nahajajo v mansardnem delu stanovanj in hiš).

Iptv box, ki največkrat služi kot osrednja naprava v otroški sobi, je najbolje umestiti v odprti regal, hkrati pa naj ima le ta, največjo možnost povezave z drugimi napravami. Ob prenovi sobe seveda ne smemo pozabiti, da regale za tehnološke avdio, video in računalniške naprave, postavimo v del sobe, ki omogoča dovolj svetlobe in predvsem dovolj električnih vtičnic, za napajanje vseh teh naprav.