Domov » Najnovejše objave » Pregraditev dnevne sobe z regali

Pregraditev dnevne sobe z regali

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Čeprav na naši spletni strani, prikazujemo pretežno notranje pohištvene ideje, nasvete in rešitve, ki zahtevajo vgradnjo notranjih drsnih vrat (galerija na prvi strani), ki drsijo ob stenah različnih bivalnih prostorov, smo se v tem prispevku, odločili deliti z vami tudi nekaj nasvetov, v kolikor vas zanimajo tudi drugačne možnosti pregraditev. Še posebej med njimi izstopa pregraditev dnevne sobe z regali, knjižnimi policami ter drugimi vrstami omar, ki jim sicer v večjih dnevnih prostorih, nimamo drugje najti prostora.

.

dnevna soba z regaliKot je navada v številnih večjih dnevnih sobah, ki so pri sodobni zasnovi bivalnih prostorov in gradnji stanovanj v zadnjih letih, zelo pogosto povezane z jedilnico ali npr. kuhinjo, se pri marsikateri družini, kmalu po opremi dnevnega prostora, hitro pojavijo želje za postavitev dodatnega pohištva v njihovih dnevnih sobah.

Oziroma želje, da se dnevni prostor, kljub prvotno odprti zamisli in povezanosti z ostalimi prostori, zaradi najrazličnejših razlogov, zapre ali drugače loči (vonjave iz kuhinje, zvočna, hrupna ali toplotna izolacija z namenom prihranka toplote, itd…)

.

Najlažja in najcenejša je seveda pregraditev dnevne sobe z navadnimi (delno premičnimi in delno fiksnimi drsnimi vrati). Še posebej, če za materiale pregrade izberemo navaden iveral. O tem smo npr. pisali v prispevku Pregraditev dnevne sobe in kuhinje.

.

Prednosti pregraditev dnevne sobe z regali

.

V primerih, ko pa je naša dnevna soba manjša ali zasnovana tako, da ostale zidne stene, ne omogočajo postavitev različnih knjižnih omar, polic in regalov (npr. zaradi oken, stopnišča, prehoda v druge prostore, izhoda na dnevno teraso, itd…), pa lahko dnevni prostor bistveno bolj funkcionalno izkoristimo tako, da namesto klasične pregrade z drsnimi vrati, le to postavimo s pomočjo omar in regalov.

V teh primerih lahko npr. omaro vgradimo do stropa, lahko pa na mestu, kjer bi sicer stala klasična pregradna stena, postavimo dnevne regale, ki jih sicer nimamo kam postaviti ob ostale stene omare.

.

Pregraditev dnevne sobe z regaliPrednosti takšnih, klasičnih in poljubno sestavljivih regalov je več:

.

  • v kolikor se naveličamo ali se čez čas pojavi kakšna druga potreba v dnevnem prostoru, enostavno te, dnevne regale, prestavimo
  • ti, t.i., modularni regali za dnevne prostore, so uporabni tudi v otroških sobah, spalnicah
  • dnevni regali nam s svojo prilagodljivostjo omogočajo uporabo v različne namene (knjižni regali, regali z delno ali v celoti zaprtimi predali, odprti poličniki za spominke in dekor, itd…)
  • lahko nam služijo kot razstavne vitrine
  • glede na barvne in materialne možnosti jih je praktično mogoče umestiti v vsako dnevno sobo

.

Pregraditev dnevne sobe z regali in omarami namesto s klasičnimi drsnimi vrati pa v bivalni prostor, prinaša več prednosti:

.

  • prostor, ki bi ga sicer zasedala pregradna (premična ali fiksna stena) je izkoriščen bolje, saj omogoča shranjevanje in odlaganje tudi na mestu, ki bi sicer moral biti prehoden in prost
  • dnevni regali in omare, ki jih uporabimo kot pregrado, imajo (po tem, ko jih opremimo z vsebino (oblačili, knjigami, spominki, cd zbirkami,..) bistveno večjo zvočno in hrupno izolativnost
  • zaradi tovrstne rešitve, se nam pogosto ob drugih stenah dnevnih sob, sprosti dodaten prostor za morebitne dodatne pohištvene elemente
  • če je regal ali pregradna omara zasnovana kot del, vključno z drsnimi vrati, deluje ta stena še posebej estetsko všečno in skladno povezano v celovito bivalno enoto

 

Zagraditev regalov z multimedijskimi napravami in tv box v dnevnih sobah

V številnih, modernih dnevnih sobah in v zadnjem času, tudi v vseh klasičnih dnevnih prostorih, ki so vedno bolj opremljeni z najrazličnejšimi tv box napravami, ruterji in podobnimi napravami (ki jih lastniki povežemo s pametnimi televizorji), je opaziti trend po katerem imajo opremljevalci svojih dnevnih prostorov, povečano ambicijo vse te sodobne multimedijsko, avdio, video in mrežne naprave, zakriti za steklena drsna vrata. V kolikor pa slednje ni mogoče, pa ima, vsaj večina izmed njih, ambicijo, zakriti omrežno, zvočno in internetno povezavo med temi napravami. 

Pri tem še posebej izstopa zakritje zvočniške povezave (se pravi, avdio naprav z zvočniki v dnevnih sobah, saj le ti še vedno, v največji meri, zahtevajo, žično povezavo), nekoliko manj pa je potreb po povezavi sodobnih iptv box-ov s pametnimi televizorji, saj tukaj že gre, v večini primerov, za brezžično povezovanje set top box-a s pametnim televizorjem in ostalimi mobilnimi napravami v gospodinjstvu.

Najsodobnejše in najbolj trendovske regale, ki so sposobni zakriti tovrstna omrežja in povezave med vsemi “tehnološkimi novotarijami” boste našli najprej pri številnih turističnih kapacitetah, kot so hoteli in apartmajska naselja, saj le ti ponavadi prvi prevzamejo tehnološke in pohištvene novosti in izboljšave, ki prispevajo k izboljšanju počutja njihovih gostov in k dodani vrednosti za svoje turistične kapacitete. 

Opremljevalci hotelov in drugih tzurističnih kapacitet, ki se ukvarjajo z inštalacijo in implementacijo najrazličnejših iptv rešitev v hotelih (t.i. iptv hotelska televizija), so zato v prvi vrsti tistih, ki so seznanjeni tako z tehnološkimi zahtevami in potrebami na eni strani, kot tudi z estetskimi zahtevami svojih naročnikov pri izbiri ustreznih regalov za zapiranje novodobnih ip naprav (z namenom preprečevanja sobnega prahu in preprečitve poškodovanja tovrstnih naparav in opreme, ki navsezadnje niti ni poceni).

.

V kolikor vas zanimajo dodatne zamisli in ideje za pregraditev dnevne sobe z regali, vas z veseljem pričakujemo na naših kontaktnih možnostih, preko katerih se bomo radi pogovorili z vami, o vaših potrebah.