Domov » Najnovejše objave » Kdaj se odločiti za pregraditev spalnice?

Kdaj se odločiti za pregraditev spalnice?

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Med vsem pohištveni potrebami in željami je želja za pregraditev spalnice, ena izmed najbolj pogosto izraženih, pri nas.

Zato smo se za ta prispevek odločili napisati nasvete za vse tiste, ki se zanimate za pregraditev spalnice.

.

Kdaj se odločiti za pregraditev spalnice?

.

pregraditev spalnice

.

Medtem, ko je očiten in najpogostejši razlog za pregraditev spalnice, največkrat premajhen prostor v spalnici, zanima pregraditev spalnega prostora, tudi pare, ki želijo del svoje spalnice izkoristiti kot ločene garderobne sobe, potrebujejo ločen prostor za majhne otroke, imajo spalnico v bližni dnevnega prostora in podobno.

Vendar v vseh primerih ni primerno kar pregraditi spalni prostor.

Najpogostejši primeri, ko pregradno steno v spalnici, odsvetujemo, so, ko bi z njo preveč zatemnili prostor ali v primerih, ko je prehod (kjer bi naj stala pregrada), preprosto preozek.

Neprimerna je tudi pregraditev spalnice, če posteljni okvir in ležišče segata povsem do roba pregradne stene (saj je v tem primeru otežen prehod med pregradno steno in ležiščem oz. pregrade sploh ni mogoče postaviti).

Za najmanjše spalnice, ki jim vseeno želite dodati oz. vgraditi predelno steno oz. pregrado, priporočamo, da med ležišči in vzmetnicami, poiščete takšne, ki jih lahko dimenzijsko povsem prilagodite dimenzijam prostora, največkrat pa se v teh primerih, interesenti odločate za vzmetnice po meri.

Kdor išče vzmetnice po naročilu in merah razpoložljivega prostora, bo verjetno najcenejšo opcijo, našel med vzmetnicami, ki so izdelane iz klasične (PU), poliuretanske pene. Dražje so, po merah izdelane vzmetnice, z Bonnel vzmetenjem, žepki ter drugimi kombinacijami.

Cenovno, zelo ugodne vzmetnice, boste našli na spletni strani https://www.pohistvo123.si/spalnice/vzmetnice.

.

Kakšna pregraditev spalnice je najcenejša?

.

pregrada v spalnici

.

Najcenejši material za izvedbo pregradne stene v spalnici je iveralno polnilo fiksne oz. premične drsne stene.
V naravnih, enobarvnih, pastelnih barvah.

Malenkost dražji material je visoki sijaj, še dražja bo pregradna stena iz stekla, ogledal ali delno kombinirana z drugimi materiali, razen iverala.

Hkrati na ceno pregradne stene vpliva tudi vrsta vodila (tirnice, zgornjega vodila, ročajev,…).

Te so, pri nas, sicer vedno izdelane iz aluminija, a se modeli med seboj spreminjajo. Posamezni modeli so npr. bolj primerni za prehodne predelne stene (kjer je potrebno biti pozoren, da se mehanizem vodila ne vidi iz obeh strani), če pa drsna vrata služijo za pregraditev spalnice za to, da bomo na drugi strani dobili zaprto in vgradno omaro, pa lahko izberemo cenejši mehanizem (ki je sicer iz notranje, nevidne strani vrat, neopazen).

V kolikor imate ob naslonskih zidovih, kjer bi se naj pregradna stena dotikala, zidu, stikala, radiatorje, okenske police ali druge moteče ovire, je te, pred pregraditvijo, seveda treba prestaviti.