Domov » Najnovejše objave » 6 odgovorov na najpogostejša vprašanja tistih, ki se zanimajo za notranja drsna vrata

6 odgovorov na najpogostejša vprašanja tistih, ki se zanimajo za notranja drsna vrata

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Pozdravljeni.

Zdaj, ko naša spletna stran drsna-vrata.si, počasi leze proti vrhnjim pozicijam v Googlu in je dnevno vse več vprašanj o drsnih vratih in rešitvah, ki jih ponujamo, sem se odločil, da v blog zapisu, odgovorim na nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih ponavadi ima večina interesentov za naša drsna vrata.

Če na katero nisem odgovoril, vabljeni, da nas kontaktirate in bom pojasnil čez telefon ali priskrbel odgovor svetovalcev in merilcev za drsna vrata, iz terena.

IMG_0987
Primer notranjih drsnih vrat s prečnimi delilnimi letvicami.

Koliko stanejo notranja drsna vrata?

Ker je cena za izdelavo, dostavo in montažo drsnih vrat, odvisna od dimenzij samih vrat, vrste polnila vrat (steklo, les, ogledalo,….), vrste in materialov ročajev za drsna vrata, cenika za drsna vrata, še posebej takšna, ki so izdelana po naročilu, ni.

V informacijo pa vseeno toliko:

cena za notranja drsna vrata se giblje od 105€ do 160€ za kvadratni meter drsnih vrat. Odvisno od izbora zgoraj naštetih materialov. K temu je potrebno prišteti še stroške za zgornje vodilo (39,45€ za tekoči meter) in morebitno pokrivno masko, če zgornje vodilo ne bo vpeto v strop. Montažna ura se giblje okrog 30€.

nakup notranjih drsnih vrat
Notranja drsna vrata, motno belo steklo.

Ali notranja drsna vrata pokajo pri zapiranju?

Precej tistih, ki se zanima za vgradnjo notranjih drsnih vrat zanima kako glasna so vrata pri zapiranju in rokovanju z njimi. Notranja drsna vrata imajo možnost namestitve (proti doplačilu) tako imenovanih blažilcev, ki poskrbijo, da se vrata mehko in tiho zapirajo. Pred samim stikom s stranico ali steno se vrata s pomočjo blažilcev upočasnijo. Na ta način se prepreči tlesk vrat ob njihovem zapiranju.

Kako uspešno zadržujejo drsna vrata vonjave in temperaturo v prostoru?

Drsna vrata, ki jih imamo trenutno v programu, sicer ne tesnijo na način kot recimo tesnijo drsna vrata, ki smo jih vajeni iz kopalnic in tuš kadi, kjer je mehanizem rokovanja z njimi namensko narejen tako, da 100% tesni vodo. Drsna vrata iz našega programa po večini montiramo tudi na hodnike, kjer služijo kot odlična prostorska rešitev ter hkrati kot pregrada, ki zapira prehajanje temperature skozi hodnike v zgornje etaže stanovanj.

Odvisno od vrste ročajev (in z njimi povezanih metlic ob ročajih oz. drugimi vrstami polnil), drsna vrata tudi ne zadržujejo 100% vonjav. Še posebej pri zelo pogostem rokovanju z njimi, vonjave npr. iz kuhinje vseeno lahko preidejo v druge prostore.

nakup notranjih drsnih vrat
Notranja drsna vrata na garderobni omari.

Ali lahko drsna vrata uporabimo kot pregrado?

Da. To je pravzaprav osnovna funkcija večine drsnih vrat, ki jih predstavljamo v našem programu. Zaradi praktično neomejene možnosti izbire materialov, barv in dekorjev ter kombinacij med njimi, jih naši naročniki najpogosteje uporabljajo tudi kot premične pregrade recimo med dvema otroškima prostoroma, kot pregrado med spalnico in garderobno sobo, kot hitro, enostavno in cenovno ugodno rešitev v shrambah in kleteh ter, kot rečeno, v predprostorih kot izolacijo pred uhajanjem toplote iz enega v drug prostor.

Ali so notranja drsna vrata težka?

Sicer je teža, jasno, odvisna od dimenzij samih vrat (in materialov polnil, ročajev in vodil), a vseeno velja, da osnovna drsna vrata niso težka. Zato so tudi enostavna za upravljanje. Aluminij, iz katerega so nekatera vodila in ročaji, je lahek, polnilo za drsna vrata je lahko iveral debeline 8mm. Kar skupaj ne predstavlja velike teže samih vrat.

nakup notranjih drsnih vrat
Steklena notranja drsna vrata.

Ali je v ceno vključena dostava in montaža?

Da. Ceno, ki vam jo bodo podali naši svetovalci in jih imamo razporejene po vseh območjih Slovenije, vam bodo podali z vključeno dostavo in montažo vred.

Obenem, ker smo proizvajalec, ne samo drsnih vrat, ampak celotnih pohištvenih rešitev po meri, vam lahko v enakem izgledu in stilu, svetovalci predlagajo tudi ostale pohištvene rešitve (recimo izdelavo omar, posteljnih okvirjev, regalov in komod, otroških pohištvenih sestavov in podobno).

Toliko tokrat. Vabljeni k spremljanju mojih zapisov tudi v bodoče.