Domov » Najnovejše objave » Pisarniške predelne stene

Pisarniške predelne stene

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Glede na to, da je večina predstavitev in opisov, ki smo jih objavili na naši strani v zadnjem času, v povezavi z izdelavo drsnih vrat in predelnih sten za gospodinjsko in domačo rabo, se v tokratni objavi obračamo na podjetja, ki jih zanimajo pisarniške predelne stene.

Pisarniške predelne stene v osnovi, glede na vrsto materiala iz katerega so izdelane, delimo na tri možnosti:

  • pisarniške predelne stene iz lesa
  • pisarniške predelne stene iz stekla
  • kombinirane pisarniške predelne stene

Glede na način izdelave, pisarniške predelne stene delimo na :

  • tipske (standardizirane) oz. vnaprej pripravljene pisarniške predelne stene ter
  • pisarniške predelne stene po meri

Tretja možna delitev predelnih sten za pisarniške prostore, pa je glede na to ali potrebujemo pisarniške predelne stene:

  • premične 
  • fiksne
  • kombinirane (kjer je en del premičen, en del pa fiksen)

Priporočamo še ogled: primerno pisarniško pohištvo in oprema za poslovne prostore –

Premična predelna stena (drsna vrata v konferenčni prostor):

premična predelna stena drsna vrata
Premična predelna stena (drsna vrata v konferenčni prostor).

V dodatno ponudbo štejemo tudi možnost izdelave širših pisarniških predelnih sten, ki po eni strani ločujejo delovne prostore zaposlenih med seboj, po drugi strani pa služijo tudi za odlaganje delovne dokumentacije, gradiv in ostalega, kar pač potrebujejo zaposleni pri svojem delu.

Regali in police na takšnih predelnih stenah so lahko odprti ali zaprti z različnimi vratci.

Primer ločenega delovnega prostora s predelno, po meri izdelano, steno s policami za odlaganje:

širša predelna stena s policami za odlaganje
Delovni prostori z ločenimi širšimi predelnimi stenami. S policami in zaprtimi predali.

Da malenkost olajšam odločitev o tem za kakšne pisarniške predelne stene se odločiti oziroma katere izmed možnosti izbrati, predlagam, da preletite nasvete v nadaljevanju.

Izbira pisarniških predelnih sten glede na vrsto materiala

Za lesene pisarniške predelne stene se boste odločali tisti, ki ne iščete samo predelnih sten in tisti, ki vam ni pomembno, da so posamezni delovni prostori med seboj vidni ali ne. Upoštevajte, da lesena predelna stena zapira svetlobo in, da torej za ustrezno osvetljen delovni prostor, potrebujemo dodaten vir svetlobe.

fiksa predelna stena
Fiksna predelna stena. Les.

Lesene pisarniške predelne stene lahko dobite v nad 40 različnih barvnih možnostih. Kot rečeno zgoraj, pa jih lahko delno fiksiramo, v celoti fiksiramo ali kombiniramo delno fiksne in delno premične.

Za steklene pisarniške predelne stene se odločamo v pisarnah, ki potrebujejo vir svetlobe iz ostalih prostorov. Hkrati takšni prostori delujejo bolj zračno in odprto. Za razliko od lesnih materialov bo delovni prostor obdan s stekleno predelno steno, deloval bolj hladno.

Pri izbiri stekla se lahko odločamo za prozorne izvedenke predelnih sten, lahko pa so predelne stene tudi v barvnih steklih ali dekorirane drugače (npr. z gravurami, peskanjem ali celo fototapetami).

steklene pisarniške predelne stene
Pisarniške predelne stene – steklo, drsna vrata. Kataloška slika.

Izbira pisarniških predelnih stene glede na premičnost

Premične pisarniške predelne stene ponavadi postavimo v delovne prostore, ki jih po potrebi občasno potrebujemo odprte. Za dneve, ko bodo naši pisarniški prostori gostili poslovne partnerje, lahko s premičnimi predelnimi stenami prostor odpremo za več ljudi.

Za dneve, ko pisarniške prostore, uporabljamo sami, s predelnimi stenami prostor preprosto zapremo.

Za kombinirano varianto pisarniške predelne stene se odločimo, če želimo imeti nek del pisarniške stene postavljen fiksno (ponavadi v primerih, ko za takšno steno stoji fotokopirni stroj ali skupni pisarniški tiskalnik in podobno).

Enako kot v prvem primeru, velja, da je pri premičnih in fiksnih predelnih stenah, mogoče poljubno le te izdelati v lesu ali steklu ali kombinaciji.

Dostikrat se na primer stranke odločijo in fiksen del naredijo v lesu, za premični del predelne stene pa uporabijo motno, belo steklo.

predelna drsna vrata
Premična predelna stena kot drsna vrata. Ločen prostor za sestanke in pisarniški prostor.

Izbira predelnih stene glede na tip izvedbe

Za standardizirane predelne stene se odločajo ponavadi večja podjetja, kjer je več delovnih prostorov, med seboj enakih. Delovni prostori so ponavadi ločeni z delovnimi mizami enakih dimenzij, ob njih pa so ponavadi postavljeni še dodatni regali oziroma poličniki.

pisarniške predelne stene
Standardizirane predelne stene

Takšne standardizirane predelne stene iz lesa, lahko dodatno opremimo na primer s knjižnimi policami in regali za odlaganje delovne dokumentacije in gradiv.

Pisarniške predelne stene, ki so izdelane po meri, so pogosteje primerne za nestandardne prostore nepravilnih dimenzij, pisarniške prostore, ki jih uporablja manj zaposlenih oziroma kot individualne rešitve za poslovne prostore.

Vodila in okovja za primere predelnih sten so iz našega standardnega programa ali iz jekla (pločevina) ali pa iz aluminija. Ne glede na to ali gre za premične ali fiskne predelne rešitve.

Enak sistem kot za predelne stene uporabljamo tudi za pisarniške omare z drsnimi vrati. O teh lahko več najdete na naši strani, namenjeni vgradnim omaram.

Primer pisarniške omare z drsnimi vrati

pisarniška omara z drsnimi vrati
Pisarniška omara z drsnimi vrati. Belo, motno steklo.

Sicer pa predelne stene v pisarnah uporabljamo tudi za to, da v delovnih prostorih delno ali v celoti zapremo razne priročne čajnice, ločimo razstavne salone od delovnih prostorov, ločimo konferenčne prostore od pisarn, ločimo sisteme za ogrevanje od delovnih prostorov in ostalo.

Primer ločevanja ogrevalnega sistema od ostalih delovnih prostorov:

premična predelna stena
Premična predelna stena po meri. Ločuje centralni sistem za ogrevanje od ostalega delovnega prostora.