Domov » Najnovejše objave » Ideje za pregradne stene

Ideje za pregradne stene

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Prepričani smo, da ste, če sodite med tiste, ki so ali še iščejo rešitev za pregraditev dveh prostorov, med kopico nasveti in idejami, naleteli tudi že na nasvet, da prostor enostavno pregradite s premičnimi pregradnimi stenami.

Med najbolj klasične in fiksne rešitve sigurno sodi postavitev mavčne (knauf) stene, ki po tem, ko jo obdelamo (postavitev, kitanje, barvanje) deluje kot prava stena. In, če smo pustili dovolj širine, da vanjo “zatlačimo” še zvočno in toplotno izolacijo, na ta način resnično na enostaven in sorazmerno poceni način, zapremo svoj prostor.

Z malenkost ustvarjalske žilice mavčno steno postavimo tudi sami. Aluminijaste profile preprosto nabavimo v katerem izmed večjih centrov (recimo Obi, Baumax,…). Ti imajo tudi ponudbo različnih mavčnih plošč (navadne in tiste za bolj vlažne prostore (kopalnice) in v bistvu vse “sestavine”, da se dela lotimo sami, imamo lahko hitro na kupu.

Naše stranke dostikrat povedo, da so o pregradni steni iz mavčne plošče, jasno razmišljali.

In, kjer je odločitev dokončna in kjer ni potrebe po gibljivi, premični steni, se za takšno rešitev, normalno tudi odločijo.

Drsna pregradna stena s pomočjo drsnih vrat pride prav v prostorih, kjer občasno potrebujemo prostor zaprt, občasno pa ga odpremo.

Sicer pa ni pregradna stena možna samo iz mavčne plošče ali drsnih vrat.

Kot pregrado si lahko omislite tudi druge rešitve.

Nekaj teh, spodaj:

Ideje kako pregraditi prostore

Pregradne stene s pomočjo klasičnih drsnih vrat na železnih vodilih

.

V spodnjem primeru gre za kombinacijo moderne in hkrati klasične pregraditve prostora. Vrata so iz masivnega lesa, vodila pa iz železa, vidna in v črnem se odlično podajo barvi naravnega lesa.

.

Screenshot 2015-11-23 at 22.59.25

.

Pregradne stene z drsnimi vrati iz ogledal

.

V spodnjem primeru smo ožji prehod v kopalnico preprosto zaprli z drsnimi vrati pri katerih smo za polnilo uporabili ogledala. Aluminijasto vodilo je vpeto v strop in in v tla.

.

Screenshot 2015-11-23 at 23.01.15

.

Pregradne stene kot dekor

.

Naslednja izmed možnosti, ki jo pravtako pogosto uporabijo stranke, je samo postavitev predelnih sten (različnih dekorjev in tudi možnosti zlaganja). Montaža za rešitve (kot je recimo na sliki spodaj) ni zahtevna. Nekaj vijakov in stena stoji. Pozor edino pri tem, če niste povsem odločeni, da bi radi to postavitev imeli trajno, zna biti, da vas bodo luknjice od vijačenja, (po tem, ko boste sneli pregrado) motile.

Med pogostejša vprašanja glede pregradnih sten, pogosto sodi vprašanje glede postavitve “japonskih pregrad”. Te imajo lastnost, da jih je mogoče prestavljati po prostoru in so začasne. Odvisno od dobavitelja, lahko takšne japonske pregrade dobite tudi v naših trgovskih centrih.

.

Screenshot 2015-11-23 at 23.02.48

.

Dekoracija pregradnih sten in drsnih vrat

.

Kot smo zapisali že v nekaterih drugih prispevkih na našem blogu, je mogoče različna drsna vrata in pregradne stene, različno dekorirati. Primer spodaj.

Ne redko se stranke odločajo in posežejo po prozornih rešitvah (ki pridejo še posebej prav, če je prostor, ki ga zapiramo, brez lastnih oken).

V nekaterih primerih lahko rešitev kot pregrado (brez posegov) najdemo tako, da namesto pregrade postavimo knjižne regale. Recimo primer spodaj (slika iz terena):

.

drsna vrata v dnevni sobi

Tako.

Ni ogromno, a za občutek in idejo pa najbrž bo.

Vabljeni k spremljanju še naprej.

Uživajte.