Domov » Digitalni marketing » Kako narediti podroben pregled spletne strani

Kako narediti podroben pregled spletne strani

Objavljeno v: Digitalni marketing | 0

Splet ima po svetu več kot 5 milijard uporabnikov, večina teh ljudi pa splet uporablja dnevno. Vsi ti uporabniki spleta so med seboj povezani in obiskujejo različne spletne strani. Spletne strani so lahko vir informacij, zabave, če želimo, pa jih lahko tudi uporabimo za nakupe produktov preko spletnih trgovin. Ker je spletnih strani že skoraj 2 milijardi, je težko vedeti katere spletne strani so zanesljive in katere niso. V spodnjem besedilu bomo vam predstavili kako preveriti spletno stran za zanesljivost, varnost in verodostojnost.

Starost spletne strani na primeru termotom.si

Kadar se vprašamo kako preveriti spletno stran, je dobro če pomislimo na starost spletne strani. Starejša kot je spletna stran, več ima izkušenj in kaže, da je avtor spletne strani bolj osredotočen na svoj cilj. 

Da preverimo starost spletne strani lahko uporabimo spletna orodja, ki so temu namenjena. Orodje, ki ga mi priporočamo je orodje v obliki spletne strani: websiteseochecker.com. Ta spletna stran vam bo omogočila pregled spletne strani in vam prikazala starost spletne strani ter dodatne podatke, kot na primer v kateri državi je spletna stran najbolj uporabljena in kakšen offsite SEO ima spletna stran.

Kot primer uporabe tega spletnega orodja bomo vzeli spletno stran termotom.si pleksi steklo, vodilno spletno stran na slovenskem trgu na področju prodaje in vgradnje polikarbonatnih plošč in sistemov. Orodje je enostavno za uporabo, vanj samo vstavimo url povezavo spletne strani, ki jo želimo preveriti in takoj dobimo tabelo s podatki, o spletni strani. Vidimo lahko podatke o starosti spletne strani in še veliko drugih SEO uporabnih podatkov.

kako preveriti spletno stran

Uporaba orodja Detailed SEO Extension na spletni strani pohištvo123.si

Orodje Detailed SEO Extension je SEO orodje za podrobno pregledovanje sestave spletnih strani. To orodje ni v obliki spletne strani temveč kot dodatek za Chrome brskalnik. Orodje lahko najdete v spletni trgovini chrome in si ga naložite brezplačno.

To orodje boste aktivirali v desno-zgornjem delu vašega brskalnika, kadar ste že na svoji targetirani spletni strani. To orodje vam bo nato prikazalo podroben vpogled v spletno stran, za katerega bi lahko brez tega orodja porabili več ur z strmenjem v html kodo spletne strani. Orodje je bilo razvito za SEO analize, uporabno pa je na vsaki spletni strani.

Tudi to orodje bomo predstavili na primeru in sicer na prodajni spletni strani pohištvo123.si vzmetnice. Ta spletna stran nam ponuja široko izbiro vzmetnic, stolov, miz in počivalnikov. Kot prej omenjeno bomo obiskali spletno stran in aktivirali Detailed SEO Extension z enim klikom. Orodje nam v trenutku prikaže sestavo spletne strani, od vseh naslovov do števila besed na spletni strani. Vidimo lahko tudi meta opis ter ostale SEO uporabne podatke o spletni strani.

kako preveriti spletno stran

Podobne razširitve za Chrome brskalnik lahko najdete v spodnjem videju, kjer boste zvedeli za 9 najboljših chrome razširitev iz področja SEO in kako preveriti spletno stran z pomočjo teh razširitev.

Še več SEO orodij za raziskavo spletne strani

Čeprav je Detailed SEO Extension res najboljše orodje za raziskavo spletnih strani, obstajajo še druga orodja, ki vam tudi lahko pridejo v pomoč.

eWhois.com in primer z seo-praktik.si

Brezplačno SEO orodje v obliki spletne strani, v katero vnesemo domeno ali IP naslov spletne strani, eWhois pa nam vrne spletne strani istega avtorja, kot od strani, ki smo jo vpisali.

EWhois lahko testiramo na spletni strani seo-praktik.si SEO. Orodje nam res prikaže podatke o spletni strani, med drugim tudi kje in kdaj je bila domena registrirana ter kdaj poteče. Ko smo že pri seo-praktik.si lahko omenimo tudi, da je to informativna spletna stran, fokusirana na optimizaciji spletnih strani. Na tej spletni strani boste lahko našli veliko uporabnih člankov o SEO, ki vam bojo pomagali pri višji uvrstitvi na spletu.

BuiltWith.com na primeru gumitehna.si

Spet SEO orodje v obliki spletne strani v katerega vnesemo URL naslov targetirane spletne strani, ampak ta stran pa vam ponudi še bolj uporabne informacije kot prejšnjo orodje. Ta spletna stran vam namreč zraven drugih stvari pokaže katero orodje je avtor spletne strani uporabil, da je zgradil to spletno stran. To orodje bo koristilo vsakemu, ki si želi pregledati konkurenco na svoji ključni besedi.

Na spodnji sliki lahko vidite kako dosti informacij nam BuiltWith poda o zgradnji spletne strani gumitehna.si pnevmatike. Res je neverjetno, da lahko ta stran zazna vse od plačilne metode do spletnih serverjev in nam vse to ponudi brezplačno.

Kako preverimo spletno stran s SEMRUSH.com

Če pa želite napasti svojo konkurenco še bolj agresivno, pa lahko obiščete to spletno stran, ki vam neposredno prikaže na katere ključne besede ciljajo določene spletne strani. Spletna stran je zelo prilagodljiva, saj lahko v njej izberemo tudi državo, za katero iščemo ključne besede.

Preverjanje osebnih podatkov s primerom panheat.si

Večina profesionalnih spletnih strani ima kategorijo oziroma podstran, ki je namenjena predstavi podjetja oziroma avtorja. Takšne kategorije so običajno imenovane “O nas” in so zelo pomembne pri preverjanju spletne strani. 

Če ima spletna stran takšno kategorijo so možnosti za legitimnost strani višje. Če se želimo še poglobiti v ta del preverjanja spletne strani lahko preverimo podatke, ki so tukaj predstavljeni. Na spletu lahko poiščemo ime podjetja in preverimo, ali ima podjetje kakšne socialne račune in če je podjetje omenjeno še kje drugje.

Seveda to ne potrdi, da je stran varna in v podrobnem pregledu spletne strani sama ni dovolj, da naredimo kakšne zaključke. Možno je tudi, da spletna stran nima veliko kontaktnih podatkov in je vseeno varna, pregled teh podatkov osebnih podatkih naj bi samo dvigal in spuščal sume o legitimnost strani.

Odličen primer kategorije O nas lahko vidimo na spletni strani panheat.si ir paneli. Ta spletna stran je sestavila obširen opis svojega podjetja, svojega profesionalnega področja ter s tem pridobila zaupanje mnogih strank. Spletna stran je celo predstavila nekaj svojih delavcev in prikazala lokacijo podjetja na zemljevidu.

kako preveriti spletno stran
Ostali članki na temo digitalnega marketinga so objavljeni na povezavi.

Povezave:
Digitalni marketing
Ključne besede za spletno stran
Optimizacija za iskalnike
Prvi na Google
Kako preveriti spletno stran
The following two tabs change content below.

Janez Vezani