Domov » Najnovejše objave » Oprema dnevne sobe brez pregrade

Oprema dnevne sobe brez pregrade

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Če smo že v zadnjih nekaj prispevkih, prikazovali primere, v katerih je šlo za opremljanje dnevnih sob s pomočjo raznovrstnih pregradnih sten (s premičnimi in nepremičnimi, drsnimi vrati), smo se za tokratni naš blog zapis, odločili podati nekaj nasvetov predvsem za tiste družine, ki jih zanima oprema dnevne sobe brez pregrade.

Predvsem moderen stil dnevnih sob je v mnogo stanovanjskih enotah, zasnovan tako, da pušča odprt in povezan prostor med kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo.

oprema dnevne sobe brez pregrade
Na mesto, kjer bi sicer del dnevne sobe radi delno pregradili, namesto drsnih vrat ali pregradne stene, postavimo kos uporabnega pohištva. Npr. počivalnik, nizko komodico, regal,….

Če je ponekod želja, da se občasno ti prostori med seboj ločijo, si omislimo premične (ali fiksne) pregradne stene in drsna vrata.

Kjer te želje oz. potreb po ločitvi prostorov ni, se pogosto pri našem svetovanju na terenu, izkaže kot zelo praktična rešitev, da se prostor preprosto pusti odprt, na mesto kjer pa so lastniki nameravali namestiti pregrado, pa se enostavno ne postavi nič (ali kar dekor, vitrina, manjša komodica ali dnevni regal ali kak počivalnik).

Lastniki manjših dnevnih prostorov so temu še bolj naklonjeni, saj lahko drsna vrata oz. pregrada, že tako majhen dnevni prostor, s ponesrečeno izbiro materialov (in predvsem barv), samo še bolj pomanjšajo in zatemnijo.

Oprema dnevne sobe brez pregrade in takšne, ki je odprta na zunanje terase ali proti kuhinjam, je obenem priporočljiva tudi za mlade družine, kjer je frekvenca prehodov iz enega v drug prostor, večja, nenehno pa za našimi otroci verjetno vrat ne bomo odpirali in zapirali.

Še bolj pogosto se za ureditev dnevne sobe brez pregradnih sten med različnimi prostori odločajo tisti, ki si ne želijo po tleh tirnice, ki služi kot vodilo drsnih vrat pz. pregradne stene, širina pregrade same pa zahteva njeno postavitev.

Težava je v tem, da za manjše prehode lahko mirno izdelamo nihanja vrata (ki jih sicer v naši ponudbi nimamo), kakor hitro pa razmišljamo o opremljanju dnevne sobe s širšo pregrado, pa je treba vzeti v obzir, da bo tirnica morala potekati po tleh.

Še posebej, če je dnevna soba opremljena s stropom iz mavčnih plošč, saj v tem primeru nihajna pregradna stena oz. drsna vrata, sploh ne pridejo v poštev.