Domov » Najnovejše objave » Nasveti za zapiranje stopnišča

Nasveti za zapiranje stopnišča

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Res je, da je možnosti za zapiranje stopnišča najbrž toliko, koliko je različnih stopnišč. A, ker med njih sodi tudi možnost rešitve z našim prodajnim programom drsnih vrat, nekaj idej za zapiranje stopnišča s pomočjo drsnih vrat, predstavljam tudi v tokratnem prispevku.

Mimogrede (na temo zapiranja stopnišč, je objavljen tudi prispevek z naslovom Kako zapreti stopnišče v priloženi povezavi.

Kdaj in zakaj se sploh odločamo za zapiranje stopnišča?

Najpogosteje zapiranje stopnišča v hišah pride v poštev v naslednjih primerih:

  • zapreti želimo hodnik zaradi izgube toplote
  • zapreti želimo stopnišče zaradi preprečitve prehoda vonjev (npr. iz kuhinje)
  • zapiranje stopnišča nas zanima zato, ker v zgornjih prostorih živi mlada družina, ki želi imeti ločeno gospodinjstvo
zapiranje stopnišča
Drsna vrata na prehodu v zgornje prostore.

Kaj paziti pri zapiranju stopnišč?

Največjo pozornost se pri zapiranju stopnišča splača nameniti ohranitvi svetlobe. Stopnišče je prostor, ki v vsakem primeru potrebuje svetlobo. Pogosto si z rešitvami (razen, če ne gre za steklene izvedbe) dotok svetlobe zapremo.

Obenem si prizadevajmo poiskati rešitev s katero bomo ohranili količino prostora. Večina rešitev s krilnimi vrati na stopnišču nam bo prostor, vsaj za širino krila vrat, zmanjšalo. Ker so stopnišča že sama po sebi majhna, se splača med rešitvami razmisliti tudi o možnostih z montažo drsnih vrat (da se ne bo bralo preveč prodajno :)), predlagam, da pobrskate med različnimi ponudniki drsnih vrat).

zapiranje stopnišča
Primer enostavnih drsnih vrat, ki jih pogosto uporabimo tudi pri zapiranju stopnišč

Najmanj prostora zavzame montaža drsnih vrat v kaseto. To so takšna vrata, kjer se vratno krilo pri odpiranju, skrije v zidno steno.

Pri montaži navadnih drsnih vrat, boste potrebovali prostor ob katerem bodo drsna vrata imela kam drseti. Obenem boste morali, odvisno od dimenzij stopnišča (in glede na vaš okus), izbrati ustrezna vodila in polnila za vaša drsna vrata.

O teh sem sem več napisal v prispevku, kjer sem opisoval drsna vrata za vgradne omare.