Domov » Najnovejše objave » Drsna vrata za prehod v kopalnice

Drsna vrata za prehod v kopalnice

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Sicer je najpogostejša uporaba naših notranjih drsnih vrat namenjena pregradam, zapiranjem prostorov ali omar (o čemer sem pisal v zadnjih dveh prispevkih: tukaj na splošno o notranjih drsnih vratih ter tukaj o montaži drsnih vrat na vgradne omare), a ravno v tem tednu smo imeli eno izmed strank, ki se je zanimala za izvedbo drsnih vrat na prehodu v kopalnico.

kopalniška omarica spodnja
O PROSTORU MED VRATI IN KOPALNIŠKIM POHIŠTVOM: Predvsem v majhnih kopalniških prostorih (in ločenih sanitarijah), zelo rado zmanjka prostora za namestitev klasičnih, krilnih kopalniških vrat, ker za njimi ne moremo postaviti kopalniškega pohištva. Pri izbiri kopalniškega pohištva za majhne kopalnice, bodite zato pozorni na nakup takšnega pohištva, ki bo tudi v hrbtnem delu omogočal dovolj prostora, da bodo drsna vrata (v primeru, da boste le ta montirali v kopalnico), lahko nemoteno drsela ZA hrbtiščem kopalniškega elementa. Enako bodite pozorni pri montaži spodnjih ali zgornjih kopalniški omaric. Ne pozabite pa tudi, da je zelo priporočljivo, da je kopalniško pohištvo (omarice za umivalnik, omarice z ogledali, še posebej pa spodnje omarice), pametno, za vsaj 10 cm dvigniti od tal v kopalnici (za primer vlage po tleh).

Zato tokrat o primerih drsnih vrat za kopalnice (pri čemer najprej hitro opozorilo, da ne gre za klasična drsna vrata v tuš kabine, kjer je tehnologija izdelave zaradi stika z vodo in preprečevanja odtekanja le te, čisto drugačna).

drsna vrata kopalnica

Primer drsnih vrat za prehod v kopalnico.

Zgornja slika je sicer slika razstavnega eksponata v salonu (in za njimi ni kopalnice), a sliko vseeno prikazujem zato, ker je na njej primer najpogostejše uporabe steklenih drsnih vrat v kopalnico.

Ponavadi je pohištvo v kopalnicah belo, zato se najbrž naročniki tudi najpogosteje odločijo za bela vrata na vhodu v kopalnice. Okovje in ročaje je mogoče poljubno izbirati (kot lahko izberete iz drugih mojih objav, vzorce teh (isto kot barve polnil) naši svetovalci nosijo s seboj.

Če kaj koristi, dodam še link na objavo o izdelavi steklenih vrat (toliko, da vidite slikice možnosti).

Na katero stran stene postaviti drsna vrata?

drsna vrata kopalnica
Pogled na drsna vrata iz kopalniškega prostora.

Odvisno od tega, na kateri strani stene imate dovolj prostora, da bodo drsna vrata nemoteno drsela, lahko drsna vrata na prehodu v kopalnico, dejansko postavite ali na notranji strani kopalnice ali zunanji. Na sliki zgoraj primer kopalniških drsnih vrat, ki so montirane iz notranje strani kopalnice.

Dekor drsnih vrat

Ker je dekor steklenih vrat pravzaprav čisto individualna reč, je v bistvu nemogoče predstaviti vse ideje in zamisli, ki si jih naročniki omislijo pri dekoriranju svojih vrat.

Nekateri so pristaši klasike (najpogosteje se uporablja protilomno, kaljeno, mlečno belo steklo), a steklo lahko tudi peskate, gravirate ali pa mu iz ene izmed strani dodate fototapeto.

Ta je lahko povsem individualni motiv (izdelovalci in ponudniki fototapet vam lahko le to izdelajo tudi iz lastne slike (dobre resolucije seveda), lahko pa izbirate iz njihove ponudbe.

Pogosto se dekor na vratih izenači recimo z ličnicami kopalniških predalov in regalov. Tak primer je tudi slika spodaj.

steklena drsna vrata dekor
Dekor steklenih drsnih vrat v kopalnico v enakih motivih kot na ličnicah regalov kopalnice.

Tokrat toliko.

Če je kakšno vprašanje v zvezi s tem, vabljeni, da nas kontaktirate.

Z veseljem pa bomo tudi pripravili ponudbo.